Droppet ud af gymnasiet?

Er du kørt sur i gymnasiet eller en anden ungdomsuddannelse? Er du i tvivl, om du er havnet det rigtige sted? Er du droppet ud, eller overvejer du det?

Det er en svær beslutning at finde ud af, hvad man skal efter folkeskolen. Mange synes, at gymnasiet virker som det oplagte valg, men føler måske alligevel ikke, at de har fundet den rette hylde, når først de starter der.

Mere end 7.000 unge dropper hvert år ud af en ungdomsuddannelse, og det kan der være mange grunde til. Vores erfaring siger os, at rigtig mange af dem er unge, som føler, de er startet på den forkerte uddannelse – eller simpelthen for tidligt.

I videoen herover kan du høre Emil fortælle om, hvordan han var presset fra alle sider, da han gik på gymnasiet. Det blev for meget, og han trængte til et pitstop, hvor han kunne finde ud af, hvad han egentlig ville bruge tiden på. På Ungdomshøjskolen ved Ribe har han opdaget nye sider af sig selv og fået gejsten tilbage.

Bliv klar til gymnasiet – eller en anden uddannelse

Det er ingen skam at stoppe op for at finde ud af, hvilken vej man vil gå – eller for at blive helt klar til gymnasiet. Det er en stor beslutning, som kræver at man tager ansvar for sig selv og finder meningen med sin fremtid.

Her på Ungdomshøjskolen ved Ribe kan du netop dét; forsøge at finde meningen. Hvor er jeg? Hvem er jeg? Hvad er jeg god til? Hvor hører jeg til? Hvad skal jeg?

Vi har på hvert hold elever, der ikke kan se sig selv på gymnasiet, er blevet skoletrætte og har brug for en pause fra gymnasiet. Eller som simpelthen har valgt forkert og nu skal finde ud af, hvad de vil.

Det betyder heldigvis ikke et farvel til uddannelsessystemet for evigt. Det betyder en pause, hvor du fordyber dig i emner og fag, som DU vælger. Du kan dyrke dine interesser, få nogle fantastiske venskaber og lære dig selv bedre at kende. Alt sammen noget som kan hjælpe dig, når du skal starte på gymnasiet eller anden ungdomsuddannelse igen.

Tag et pitstop

Her på ungdomshøjskolen er der ingen eksamener eller karakterer. Og det er ikke, fordi du ikke skal udvikle dig og lære, mens du er her. Men det er for at give dig en pause fra det pres, som en ungdomsuddannelse nogle gange lægger på dig. Du skal se det som et pitstop, hvor du kommer hjemmefra, kan tanke op og ruste dig selv til at starte på dit uddannelsesliv.

Kig forbi, ring til os på telefon 7544 5004 eller bestil en brochure, hvis du ikke er helt klar til gymnasiet eller overvejer at droppe ud af gymnasiet!

Ungdomshøjskolen ved Ribe | Skole Allé 1 | Vester Vedsted | DK – 6760 Ribe | Tlf. +45 7544 5004 | [email protected]