Højskole med Studietur – en del af UHR

Vi er en højskole med studietur. På hvert hold er vi afsted på en studietur.

Højskole med studietur

Vive la Paris – efterår 2017

Det er blevet mandag den 2. oktober, mørket er faldet på, bussen står og brummer, bagagen er pakket og der er udsigter mod en 18 timer køretur mod Paris.

Vi er jo på hvert hold afsted på studietur, det vil sige 2 gange om året, noget som alle eleverne ser meget frem til. Dette efterår gik turen for førstegang i UHR’s historie til Paris – til kærlighedernes by

Vi boede på det chamerende Hotel Luxia i gåafstand fra området omkring Sacre Cour og Place du Terrée, hvor lokale kunstnere sad klar ved staffelierne til at forevige forbipasserende turister.

Ved flere af turens aktiviteter var eleverne delt op i grupper. På 2. dagen tog et hold afsted for at bestige det ikoniske Eiffeltårn, mens den anden gruppe drog mod en mere spirituel oplevelse i Notre Dame-kirken. Senere på dagen mødtes begge grupper til en sejltur på Seinen i den lune oktobersol, hvor flere af Paris’ seværdigheder kunne ses.

Ikke alle oplevelser var af den muntre slags. Undervejs fik eleverne mulighed for at opleve Père Lachaise-kirkegården – også kaldet De kendtes Kirkegård -, hvor en lang række kendte personer ligger begravet, heriblandt rockikonet og forsangeren i The Doors Jim Morrison, den fransk-polske komponist Frédéric Chopin og ikke mindst Edith ”Spurven” Piaf. Selvom kirkegården er én af de mest besøgte seværdigheder i Paris, var der en rolig og stemningsfuld atmosfære, hvor eleverne fik mulighed for at gå en fredelig tur i labyrinten af kendis-gravsten. De kunstinteresserede havde skitsebøger med og satte sig ned for at afbilde kirkegården i de flotte efterårsfarver.

Inden turen gik tilbage til Danmark, nåede en gruppe ind forbi Louvre for at kaste et blik på Leonardo Da Vincis berømte kunstværk `Mona Lisa´, mens den anden gruppe tog på en mere dyster udflugt til de gamle kalkstensminer fra romertiden – Katakomberne.

Lokkende Berlin – forår 2017

I foråret 2017 var vi afsted i Berlin – en by i rivende udvikling! Musikere, forskere, sofasurfere, aktivister, turister og indvandrere strømmer dagligt til byen for at være en del af den fantastiske og kulturelle storby – Berlin.

Byen pumper derudaf og er derfor det perfekte rejsemål for os som højskole – en tryg gruppe, der sammen kan springe ud i det pulserende og mangfoldige gade- og parkmiljø der kendetegner Berlin. Vi hang ud i Berlins mangfoldige parker og spændende områder som f.eks. Kreutzberg, hvor mere end halvdelen af indbyggerne taler tyrkisk, og hvor mange husmure er dekoreret med noget af verdens bedste gadekunst.

Hvorfor tager vi afsted?

På vores studieture er det først og fremmest fællesskab, historie og nye oplevelser der er i fokus. Vi oplever historie, kultur, natur etc. i den by, vi besøger. Derudover skaber studieturene fællesskab og nogle fede oplevelser i gruppen.

Der er en studietur på hvert hold. Det vil sige, vi er afsted både om foråret og om efteråret. Betaling af studieturen er inkluderet i indmeldelsegebyret  – se mere under pris og økonomi.

Ungdomshøjskolen ved Ribe | Skole Allé 1 | Vester Vedsted | DK – 6760 Ribe | Tlf. +45 7544 5004 | [email protected]