En helt anden måde at lære

På ungdomshøjskolen bliver du ikke vurderet af karakterer eller eksamen ... og så er der stort set ikke lektier.

Du har ingen eksamen og du får ikke karakterer

Det at gå på højskole handler om menneskelig udvikling og dygtiggørelse. Det handler om at kunne manøvrere i sit liv, sætte grænser, tage stilling og udfordre sig selv - ikke om at være et udefinérbart tal i rækken. Vores fineste opgave er at forberede dig til det liv du skal ud at leve, og give dig værktøjerne til at kunne balancere i dig selv på din rejse.

Vi har fokus på din udvikling

Vi er opmærksomme på, at der er visse krav man skal leve op til i det samfund vi er en del af, og derfor arbejder vi også med eksempelvis skrivning, formidling, præsentation og sprog – vi har til gengæld fokus på rejsen i din udvikling – ikke destinationen.

Ganske få lektier

Da der ingen eksamener eller karakterer er på Ungdomshøjskolen ved Ribe, vil du heller ikke opleve lektier som du kender dem. Du vil til gengæld opleve at en fordybelsesproces i eksempelvis kunst eller musik nogle gange kræver at du arbejder med dine projekter efter den ordinære undervisning. Dette er i de fleste tilfælde baseret på din egen tilgang og dit eget engagement i projekterne. Med andre ord; lektier er hvad du gør dem til.

Hvis du involverer dig i et sprogfag, kan der oftere forekomme forberedelse til faget i form af “lektier”, men på et minimalt niveau.

 

 

 

På ungdomshøjskolen modtager du ingen karakter – du bygger din egen.

Situationstegn

Højskolelivet ændrede i hvert fald mig i positiv retning … udfordringer jeg kunne klare … ting jeg overvandt.

Elev på Ungdomshøjskolen ved Ribe


 

Cookies

This website uses cookies to track your behavior and to improve your experience on the site.