Værdigrundlag og højskole for unge

UHRs formål er at drive højskole for unge indenfor den grundtvigske højskoletradition 

Højskole for unge

Et ophold på en højskole for unge er et spændende og inspirerende input i dit uddannelsesforløb. Du bliver udfordret og udvikler dig både fagligt, personligt og socialt. UHRs grundlæggende værdier er åbenhed, almen menneskelig respekt, ansvarlighed og fællesskab i trygge rammer. UHR ser personlig udvikling, faglig udvikling og social udvikling som forudsætninger for hinanden.

Ungdomshøjskolen er en eksamensfri skole og fagene og undervisningen er helt anderledes, end hvad du har oplevet tidligere. Du sammensætter selv dit skema. Og der er mange fag og kreative udtryksmuligheder at vælge imellem. Dine kammerater er også en meget vigtig del af det, som gør et højskoleophold til en oplevelse for livet. Samtalerne med kammeraterne er med til at afklare mange vigtige spørgsmål.

Hvad kan højskole for unge så? Det intense liv på ungdomshøjskole modner og udvikler, hvilket i samarbejde med fagene er en god forberedelse til din fremtid. Vi støtter dig med vejledning og samtaler, så du kan blive mere afklaret til at vælge uddannelse efter højskoleopholdet.

Efter opholdet på Ungdomshøjskolen ved Ribe går de fleste i gang med HF, gymnasiet, erhvervsuddannelse eller anden ungdomsuddannelse.

Fagene på Ungdomshøjskolen ved Ribe

I valgfagene får du mulighed for at arbejde med det, du interesserer dig allermest for, og du vil blive inspireret og udfordret af meget dygtige lærere. Du kan vælge snævert – og lave f.eks. din egen linje indenfor musik, kunst eller idræt. Eller du kan vælge mange forskellige slags fag. Du kan blive afklaret, dyrke flere interesser og opdage nye sider af dig selv med et eller flere fagområder, du aldrig tidligere har beskæftiget dig med.

Udover valgfagene er der også obligatoriske fag

Vedtægter

Læs vores vedtægter i følgende pdf: Godkendte vedtægter 2007

Årsplan

Se vores bestyrelsesgodkendte årsplan  for efterår 2018 – forår 2019

Lyder et ophold på en ungdomshøjskole som noget for dig? Så bestil en brochure eller en rundvisning og kom et skridt nærmere på en oplevelse fuld af fællesskab og udvikling – vi glæder os til at høre fra dig.

Ungdomshøjskolen ved Ribe | Skole Allé 1 | Vester Vedsted | DK – 6760 Ribe | Tlf. +45 7544 5004 | [email protected]