Ungdomshøjskolens medarbejdere

Ungdomshøjskolen råder over et stærkt hold, der alle vil gøre deres bedste for at gøre dit højskoleophold til en særlig oplevelse. Udover den faste stab, så gør Ungdomshøjskolen i høj grad brug af eksterne lærere og oplægsholdere.

Udover medarbejderne, så består Ungdomshøjskolen også af en bestyrelse.


 

Lone Hee
Forstander

Højskolen er, i mine øjne, vores allervigtigste skole- og livsform.

Her lærer vi mens vi lever og lever det, vi lærer.

På højskolen bliver du god til kreative, fysiske, musiske og intellektuelle fag alt imens du lever i et tæt fællesskab med dem, du udfolder dig fagligt sammen med.

Skolen skabes af de mennesker, der er her lige her og nu, og gennem demokratisk praksis lærer du både at respektere forskellighed og at forstå værdien af demokratiets spilleregler.

Du sætter i høj grad dit præg på skolens liv mens du er her.

Jeg er uddannet Dramaturg fra Aarhus Universitet, og efter en kort flirt med forskning, har jeg brugt min uddannelse til at give unge mennesker masser af udfordringer og gode oplevelser i Teatersalen på UHR, hvor jeg har været lærer siden 1994. Efter en kort periode med netværksarbejde i Århus har jeg de seneste 3 år været forstander på Lundby Efterskole på Sydsjælland.

At være landet på UHR igen er virkelig skønt. Jeg ser frem til at møde mange nye unge mennesker; se dem vokse, lære at kende sig selv og finde deres vej videre i livet.


Lærere

Annika Madsen
Designlærer

Birgit Alling
Underviser i teater, storytelling og "Vejviser til livet"

Peter Mathieasen
Underviser i musik

Uddannet i 2008 som diplom musiker fra Syddansk Musikkonservatorium i Esbjerg med trommer som hovedfag.

Jeg spillet alt fra rock, pop og funk til jazz og metal, som har givet mig masser af band- studie- og liveerfaring som trommeslager, samt oplevelser på forskellige spillesteder og festivaler i ind- og udland. Derudover arbejder jeg også som komponist for film og tv.

A mind is like a parachute, it doesn’t work unless it’s open” – Frank Zappa

Helene H. Appel
Underviser i musikforståelse, sang, kunst og bæredygtighed

I 2013 blev jeg kandidat i musikvidenskab og film & tv fra Aarhus Universitet. Både under og efter uddannelsen har jeg undervist på folke- og musikskoler i musik og klaverspil.

Som underviser og mentor på Ungdomshøjskolen ved Ribe brænder jeg for at arbejde med unge menneskers bevidsthed om både bæredygtighed og musik. Og jeg er der altid, når eleverne har behov for at snakke om de svære ting i livet.

Nikolaj Wedel
Underviser i friluftsliv, kampsport og yoga

Jeg er selv aktiv sportsmand og fitnessudøver, og arbejder ved siden af som Sensei og med udfordrede unge i Esbjerg.

Jeg brænder for at få det bedste frem i hver enkle elev både mentalt og fysisk, mens de har det sjovt. Når jeg underviser i yoga, hvor det handler om at få en bedre kropsforståelse og forbinde  mellem krop, sind og sjæl.

“Men det jeg brænder mest for er, at skolen er et dejligt varmt sted at være og eleverne har det godt

Daniel Ravn
eSports-lærer

Daniel, som er vores underviser i faget, har selv dyrket e-sporten siden 2001. Han har undervist på andre skoler og efterskoler – og har selv spillet på top 10-hold i Danmark. Blandt andet har han spillet sammen med nogle af spillerne på det succesfulde e-sportshold Astralis.

Daniel brænder for spillet og for at give viden om det videre til dig og de andre. Han bruger faget og undervisningen til at forsøge at flytte din mentalitet og gøre dig klar til læring – også i andre fag og situationer.

På den måde er e-sport også et fag, hvor vi arbejder på at gøre dig studieklar, hvis du er skoletræt eller mangler at blive helt klar til ungdomsuddannelsen.


Administration

Dorte Garsdal
Forretningsfører

Jeg er uddannet og har arbejdet som registreret revisor i 25 år, der skulle ske noget nyt og jeg har derefter arbejdet i en privat produktionsvirksomhed som eneste økonomimedarbejder i knap 2 år.
Da denne virksomhed blev solgt, og jeg så jobopslaget for UHR, var jeg ikke det mindste i tvivl om, at der skulle jeg være.

Det er en superspændende arbejdsplads, i et fedt miljø og ikke 2 dage er ens

Jakob Løvstrøm Borgensgård
Kommunikationsmedarbejder

Oprindeligt fra Fyn, men nu er jeg bosat her I det herlige Sønderjylland. Jeg startede mit arbejdsliv som 8 årig, da jeg optrådte i cirkus, hvor jeg jonglerede og cyklede på et-hjulet cykel.

Siden da er det blevet til en bachelor i statskundskab, inden jeg faldt over højskoleverdenen, hvor jeg har undervist i alt fra International politik til pileflet.

At arbejde på en højskole er i høj grad en livsstil, og der er herligt at være et sted hvor der dagligt sker så mange spændende ting. Her på Ungdomshøjskolen sørger jeg for kontakt til potentielle elever, lidt administration og alle de andre ting som skal til for at holde det hele på skinner.

I min fritid læser jeg jura, og bruger derudover en del tid på at cykle lange ture rundt i Europa og verden.


Køkken og pedel

Helle Nielsen
Køkkenleder

Jeg er uddannet socialpædagog og har arbejdet i den branche i ca. 10 år, men besluttede for 15 år siden at skiftet spor. Inden jeg startede her har jeg arbejdet på 2 forskellige efterskoler, de sidste 7 år som køkkenleder.

Udover mit arbejde som køkkenleder er jeg også mentor for nogle elever, samt har weekender på lige fod med lærerne.

“Jeg brænder for at lave mad fra bunden og være sammen med de unge mennesker

Inger-Marie Toft Hansen
Køkkenassistent

Kirsten Jermouni
Ernæringsassistentelev

Jeg er ernæringsassistentelev som voksenlærling. Min store interesse har altid været madlavning, økologi og at lave tingene fra bunden. På det seneste har jeg især fordybet sig i fermentering og permakultur.

Jeg har en bachelor i geologi, og elsker at rejse og har boet 6 år i Marokko. Fritiden går b.la. med have, høns og mine 4 børn.

Tommi
Pedel

Ungdomshøjskolen ved Ribe | Skole Allé 1 | Vester Vedsted | DK – 6760 Ribe | Tlf. +45 7544 5004 | [email protected]