Sommer i marsken
Et sommerkursus for vandrere og gourmet’er

I marskens flade landskab gemmer der sig de mest fantastiske juveler – man skal bare lige bevæge sig ud og finde dem.

Holder du af at vandre i den danske natur og lære nye steder at kende – og er du et madøre der kan lide nye oplevelser, så har du på kurset her i den grad mulighed for at få tilfredsstillet din lyst.

På kurset skal vi både vandre i marsken, på vaden og i byen – og vi skal besøge nogle af de lokale producenter der kan garantere os lækre gourmetoplevelser.

Programmet er stadig under udarbejdelse, men på tegnebrættet ligger der blandt andet: byvandring i Ribe, gåtur over havbunden, besøg hos fåreavler med marsklam, besøg på lokalt mejeri og bageri, rundtur på den lokale vingård og ølsmagning.

Det lokale marsklandskab får vi rig mulighed for at udforske både på vandreturene, hvor det flade landskab med den høje himmel danner baggrund for et rigt dyre- og fugleliv, og når vi smager de lokale produkter, der udspringer af områdets naturlige rigdom.

 

Tilmelding sommerugen / Sommer i marsken

Underviser er højskoleforstander Lone Hee, der har boet på højskolen i Vester Vedsted i 25 år. Lone har vandret i Frankrig og Norge, men holder måske allermest af sine daglige ture i marsklandskabet. Udover at vandre – og på at være noget nær smaskforelsket i marskens landskab – har Lone en stærk passion for godt håndværk, især når det kommer til udtryk i de lækkerier, hun har en fin næse for at finde hos de små, gode producenter i området.

#Vandring på vaden, i marsken og byen
#Lokal gourmet
#Udforskning af landskabet