Bliv klogere på workshop’en
Super abstrakt maleri

Dyk ned i en verden af farver, teknikker, materialer og processer, når der skal prøves kræfter med det abstrakte maleri. Vi skal udforske en bred vifte af retninger indenfor det abstrakte maleri såsom billedkomposition, effekter, værktøjer, farvelære og stilarter. Denne maleform åbner op for de store armbevægelser og følelser, og indbyder til fordybelse, sjov og forundring i den skabende proces. Det er ikke nødvendigt at have erfaring med den malende kunstform, tværtimod. Det eneste der kræves er lysten og nysgerrigheden til at udforske det abstrakte maleris uendelig muligheder, og være klar til at skabe en masse værker ugen igennem.

Super abstrakt er et kursus, der stiller skarpt på den abstrakte kunst og den brede vifte af muligheder kunstformen tilbyder den enkeltes kreative proces.

Lasse Snorgaard

Underviser på kurset er billedkunstner Lasse Snorgaard har arbejdet med det abstrakte maleri i over 25 år både som udøvende kunstner og kunstlærer, og er konstant søgende og nysgerrig, når det kommer til nye retninger, teknikker og materialer. Det abstrakte maleri kan gå i utrolig mange retninger, og det er denne mangfoldighed Lasse Snorgaard vil åbne op for på kurset.

Se mere om Lasse Snorgaard her

Der vil blive fokuseret på 3 ben

Billedkonstruktion

Kurset vil starte med et teoretisk oplæg til, hvordan gode abstrakte billeder skabes, og hvilke virkemidler der hjælper, for at skabe forståelse for, hvorfor elementer som balance, farvepsykologi og formsprog, er essentielle for gode velfungerende malerier.

Inspiration og motivvalg

Herefter stilles der skarpt på hvordan du finder inspiration og motiver til dine malerier.
Via små øvelser skabes der skitser til værker inspireret af elektroniske medier, naturen og blandede materialer.
Sideløbende vil der være fokus på, hvordan der skabes motiver, ud fra ikke forberedte skitser, men i stedet det der sker via det umiddelbare, processen og tilfældighederne.

Materialer og teknikker

Sidst men ikke mindst skal der prøves kræfter med en række teknikker og materialer, som kan åbne op for helt nye udtryk og typer af abstrakte malerier. Sammen skal vi gå på opdagelse i tilfældighederne og processen og stifte bekendtskab med arbejdsgange og værktøjer der kan løfte netop dine malerier til nye højder. Her er der blandt andet tale om flydende maling, olie/vand processor, malemedier, blandingsteknikker, brug af værktøjer og meget mere.

Kurset vil give dig nye retninger og oplevelser, som forhåbentlig vil genopfriske din lyst til det abstrakte maleri eller åbne op for en verden du ikke kendte til?

Der skal leges og eksperimenteres ugen igennem, og skabes en masse spændende abstrakt kunst med udgangspunkt i en forøget teoretisk viden, som vil løfte din kunst til et stærkere fagligt, teknisk og eksperimentelt niveau.

 

Tilmelding sommerugen / Super abstrakt maleri

#Store armbevægelser
#Fordybelse og forundring
#Følelser og farvelære