SOMMERUGEN i Vester Vedsted

– er en rigtig højskole-sommer-uge for alle voksne over 16,5 år. En uge sprængfyldt med inspirerende og kreative aktiviteter.

 

Lørdag den 1. juli til fredag den 7. juli 2023

 

I landsbyen Vester Vedsted, hvor det nære og det store mødes, har vi lavet højskole siden 1965. Vi har tilrettelagt en sommeruge fuld af gode oplevelser for alle. Mellem de forskellige aktiviteter bliver der rig mulighed for at have det sjovt, falde i snak, fundere og nyde sommerens stemning. Aftenerne er til både sang, fortælling og fordybelse.

Kom og vær med til en skøn sommeruge ved Vadehavet fuld af indsigt, udsigt og gode oplevelser for alle.

Tre spændende workshops + fine fælles oplevelser

Vælg en af de tre kreative workshops og glæd dig også til de fælles aktiviteter.

De tre workshops, der kører som selvstændige kurser parallelt med hinanden, fylder ugen ud og lader dig synke ind i et skabende univers, hvor du får frisk inspiration og originale redskaber til at arbejde med maleri, ord eller strik på helt nye måder.
De fælles oplevelser tager os på tur til Vadehavet og til Ribe, Europas smukkeste mindre by. Der er foredrag og fortælling, højskolesang og masser af lækker, hjemmelavet og bæredygtig mad som vi nyder sammen hele ugen.

 

For alle
Workshops, udflugter, foredrag, sang og aftenhygge

#1
Skriv med smil

Gennem forskellige øvelser, vil vi udforske de mange muligheder for at skrive levende tekster. Der skal laves powerful poesi, tankevækkende tekster og finurlige fortællinger. Det vigtigste for at deltage på dette kursus, er modet til at udforske forskellige måder at skrive på, og hvor processen bliver det primære. Kan man skrive kedelige hverdagsting sjove? Kan man ramme det perfekte poetry slam flow? Og hvor mange ord kan man egentlige finde på som ordekvilibrist? Du behøver hverken at have udgivet romaner, digtsamlinger eller store afhandlinger – blot du har mod på at skrive en masse forunderlige tekster – så skriver vi smilene frem!

#Levende tekster
#Powerful poesi
#Finurlige fortællinger

 

Tilmelding sommerugen / Skriv med et smil

 

Læs mere om indholdet på workshop’en

#2
Super abstrakt maleri

Dyk ned i en verden af farver, teknikker, materialer og processer, når der skal prøves kræfter med det abstrakte maleri. Vi skal udforske en bred vifte af retninger indenfor det abstrakte maleri såsom billedkomposition, effekter, værktøjer, farvelære og stilarter. Denne maleform åbner op for de store armbevægelser og følelser, og indbyder til fordybelse, sjov og forundring i den skabende proces. Det er ikke nødvendigt at have erfaring med den malende kunstform, tværtimod. Det eneste der kræves er lysten og nysgerrigheden til at udforske det abstrakte maleris uendelige muligheder, og være klar til at skabe en masse værker ugen igennem.

#Store armbevægelser
#Fordybelse og forundring
#Følelser og farvelære

 

Tilmelding sommerugen / super abstrakt maleri

 

Læs mere om indholdet på workshop’en

#3
Eksperimental strik

Strikkescenen er lige nu en fest fyldt med farver, pynt og modige designs MEN tør du også være med eller ender du alligevel altid med den sikre farve og den klassiske sweater? Denne kursusuge med EKSPERIMENTAL STRIK er for dig som gerne vil lære at give slip på det vante og blive bedre til at turde kaste dig ud i, at eksperimentere med dit strik. Vi vil strikketeste alt lige fra farvekombinationer til garnkvaliteter og strukturer. Vi skal besøge en af Danmarks ældste (og i vores optik, bedste) garnbutikker, beliggende i hjertet af Ribe. Vi skal selvfølgelig også lege med forskellige strikketeknikker og udforske alternativet til dem vi kender og bruger, så du vil ende med at have et fint lille bibliotek med alle mulige lækre strikkeprøver med hjem.

#Modige designs
#Strukturer og kvaliteter
#Fest med farver

 

Tilmelding sommerugen / Eksperimental strik

 

Læs mere om indholdet på workshop’en

Pris pr. person

Økonomiværelse (med bad + toilet på gangen) - dobbeltværelse4700 kr.
Standardværelse (2 værelser deler bad + toilet) - dobbeltværelse5300 kr.
Enkeltværelse - tillæg600 kr.
Transport fra/til toget i Bramming50 kr. hver vej

Gamle elever kan deltage i SOMMERUGEN  til halv pris. Årgang meddeles til kontoret ved tilmelding.

Har du spørgsmål eller mangler du hjælp, så ring.
Vi sidder klar til at hjælpe.

 

Et par dage efter din tilmelding vil du modtage en betalingsopgørelse til den mailadresse du har opgivet, ellers sender vi den med posten. Ved tilmelding opkræves der et tilmeldingsgebyr på 500,- pr. voksen, som fratrækkes den endelige kursuspris. Resten af beløbet betales 3 uger før kursusstart.

Ved afmelding mere end 3 uger før kursusstart refunderes hele kursusbeløbet, minus tilmeldingsgebyret. Ved afmelding mindre end 3 uger før kursusstart refunderes kursusbeløbet ikke.

Der skal udfyldes én tilmelding pr. person.

Vil I dele et dobbeltværelse
Hvis I er to, som ønsker at dele et dobbeltværelse, skal I lave en tilmelding hver og oplyse navnet på den I ønsker at dele værelse med. Der er i tilmeldingsformularen et felt til dette. Ring eventuelt til os med værelsesønske, hvis det er nemmere.

Fællestransport fra Bramming Station
I er velkomne på højskolen i Vester Vedsted lørdag d. 1. juli mellem klokken 16 og 18. Der kører en fælles transport kl. 16:30 fra Bramming Station lørdag den 1. juli til højskolen, og retur fredag den 7. juli, med togafgang fra Bramming 10:30. Det koster 50 kroner pr. person pr. vej at køre med fællestransporten. I kan tilmelde jer fællestransporten når I tilmelder jer kurset, eller ved at kontakte skolen senest en uge før kursusstart.

 

Maden er god, hjemmelavet, bæredygtig og økologisk

Vester Vedsted ligger lige ved smukke Ribe og midt i Nationalpark Vadehavet, der er på UNESCOs verdensarvsliste …