Der findes et alternativ til 10. klasse, efterskole eller gymnasiet

Læs her om, hvorfor det kan være nødvendigt med et alternativ til 10. klasse, efterskole eller gymnasiet.

Hvorfor er det nødvendig med alternativ?

Er din søn eller datter i tvivl om, hvad de skal vælge? Er der brug for en pause fra lektier og eksaminer og I leder derfor efter et alternativ til 10. klasse eller efterskole? Er dit barn måske allerede droppet ud af gymnasiet eller overvejer han eller hun at droppe ud? Måske startede de også på en efterskole, men har siden droppet det! Lyder nogle af disse ting bekendte?

Et ophold på Ungdomshøjskolen ved Ribe, får dem videre personligt, men også i deres uddannelse. Den direkte vej i uddannelse bliver i dag nærmest set som den eneste rigtige vej at går, men det kan give god mening at stoppe op og lige overvejer om der ikke var et alternativ, inden skolebænken igen kalder. Der er mange forskellige valgmuligheder for de unge i dag, og det kan da være rigtig svært når man kun er 16 år. Dog er der stress og ræs for at nå en karakter, eksamen eller andet og mange unge har brug for en pause fra dette.

Uddannelsessystemet i dagens Danmark er fanget i kasser, tjeklister, planer, pensum etc. Men hvor er uddannelsen af de unge som mennesker? Dannelsen af deres tro på sig selv? Dannelsen af deres eventyrlyst? Dannelsen som mennesker? Og dannelsen af deres sociale kompetencer? Hvordan finder de ud af, hvad de er gode til i et system der ikke har tid og plads til andet end pensum, karakterræs og eksaminer?
Hvor er dannelsen af det hele menneske?

HVOR ER JEG? HVAD MED MIG? HVOR HØRER JEG TIL? HVAD SKAL JEG? Yderst relevante spørgsmål når man er ung. Og det er ofte spørgsmål der dukker op, når man starter på gymnasiet eller på en hvilken som helst anden uddannelse.

La’ dem finde lysten til livet

De skal nok nå at få en uddannelse, så lad dem tage en pause. Lad dem prøve et alternativ 10. klasse, efterskole eller gymnasiet, lad dem få nogle fede oplevelser i nogle fag, de selv vælger og dermed finder interessante. De skal finde sig selv og den helt rigtige vej – og så skal de nok få deres uddannelse.

På Ungdomshøjskolen ved Ribe kan vi give dit barn en pause fra den almindelige skolegang med lektier, karakterer og eksamener. Efter et ophold, vil de føle sig klar til livet med selvtillid og gåpåmod., da de hos os har haft tiden til at finde ud af, hvem de er og hvad de vil. På UHR møder vi dit barn med interessen: “hvem er du? Hvad drømmer du om? Hvad er vigtig for dig i livet?” Det handler ikke kun om, hvad de skal og kan leve af, men også om, hvad de har lyst til at leve for.

Hvis du syntes at UHR kunne være noget for dit barn, så bestil gerne en brochure eller book en uforpligtende rundvisning.

Hør, hvordan Sara fortæller om hendes vej tilbage til livet og uddannelse efter en pause og med fokus på andre ting.

Ungdomshøjskolen ved Ribe | Skole Allé 1 | Vester Vedsted | DK – 6760 Ribe | Tlf. +45 7544 5004 | kontoret@uhr.dk