Alternativ til 10. klasse, efterskole eller gymnasiet

Er din søn eller datter i tvivl om, hvad de skal vælge? Er der brug for en pause fra lektier og eksamener, og leder I derfor efter et alternativ til 10. klasse eller efterskole? Er dit barn måske allerede droppet ud af gymnasiet eller overvejer det?

Så kan et ophold på Ungdomshøjskolen ved Ribe være en mulighed!

Ungdomshøjskolen ved Ribe er er en højskole for unge mellem 16-19 år. En højskole uden eksamener og karakterer, hvor der er fokus på at gøre de unge helt klar til at starte på en ungdomsuddannelse.

Vi får dem videre personligt, men også i deres uddannelse. Den direkte vej i uddannelsen bliver i dag nærmest set som den eneste rigtige vej at gå, men det kan give god mening at stoppe op og blive klogere på sig selv, inden skolebænken igen kalder.

Der er mange forskellige valgmuligheder for de unge i dag, og det kan derfor være svært at vælge rigtigt, når man kun er 16 år. Ofte er der stress og ræs for at nå en karakter, eksamen eller uddannelse, og mange unge har brug for en pause fra dette.

Uddannelsessystemet i dagens Danmark består af kasser, tjeklister, planer, pensum etc. Men hvor er uddannelsen af de unge som mennesker? Dannelsen af deres tro på dem selv? Dannelsen af deres eventyrlyst? Dannelsen som mennesker? Og dannelsen af deres sociale kompetencer? Hvordan finder de ud af, hvad de er gode til i et system, der ikke har tid og plads til andet end pensum, karakterræs og eksamener?

Vi gør de unge klar til ungdomsuddannelsen

Det er ingen skam at stoppe op for at finde ud af, hvilken vej man vil gå – eller for at blive helt klar til fx gymnasiet. Det er en stor beslutning, som kræver, at man tager ansvar for sig selv og sin uddannelse. Finder meningen med sig selv og sin fremtid.

Her på Ungdomshøjskolen ved Ribe kan de unge netop dét; forsøge at finde meningen. Hvor er jeg? Hvem er jeg? Hvad er jeg god til? Hvor hører jeg til? Hvad skal jeg?

Vi har på hvert hold elever, der ikke kan se sig selv på gymnasiet, er blevet skoletrætte og har brug for en pause. Eller som simpelthen har valgt forkert og er droppet ud.

Det betyder heldigvis ikke et farvel til uddannelsessystemet for evigt. Det betyder en pause, hvor de fordyber sig i emner og fag, som DE vælger. De kan dyrke deres interesser, få nogle fantastiske venskaber og lære sig selv bedre at kende. Alt sammen noget som hjælper dem, når de skal starte på uddannelsen igen.

Det er vigtigt for os, at de unge mennesker skal fortsætte med at udvikle sig og lære, mens de er her. Derfor har vi en række obligatoriske fag, der gør dem klogere på sig selv og hjælper dem med at finde ud af, hvad de skal i fremtiden.

Selvom opholdet giver eleverne en tiltrængt frihed, er der stadig en struktureret hverdag og et skema, der skal følges. Der er ligeledes studievejledning, hjælp og rådgivning tilpasset den enkelte elev.

Lad de unge finde lysten til livet

De unge skal nok nå at få en uddannelse, så lad dem tage en pause. Lad dem prøve et alternativ til 10. klasse, efterskole eller gymnasiet, lad dem få nogle fede oplevelser i nogle fag, de selv vælger og dermed finder interessante. De skal finde sig selv og den helt rigtige vej – og så skal de nok få deres uddannelse.

På Ungdomshøjskolen ved Ribe kan vi give dit barn en pause fra den almindelige skolegang med lektier, karakterer og eksamener. Efter et ophold vil de føle sig klar til livet med selvtillid og gåpåmod, da de hos os har haft tiden til at finde ud af, hvem de er, og hvad de vil.

På UHR møder vi dit barn med interessen: “Hvem er du? Hvad drømmer du om? Hvad er vigtigt for dig i livet?” Det handler ikke kun om, hvad de skal og kan leve af, men også om, hvad de har lyst til at leve for.

Hvis du syntes, at UHR kunne være noget for dit barn, så bestil gerne en brochure eller book en uforpligtende rundvisning.

Hør, hvordan Sara fortæller om hendes vej tilbage til livet og uddannelse efter en pause og med fokus på andre ting.

Ungdomshøjskolen ved Ribe | Skole Allé 1 | Vester Vedsted | DK – 6760 Ribe | Tlf. +45 7544 5004 | [email protected]