Der findes et alternativ til gymnasiet

Er din søn eller datter droppet ud af gymnasiet eller overvejer han eller hun at droppe ud? Læs her om, hvordan et pitstop på Ungdomshøjskolen ved Ribe kan være lige det der er brug for og hvordan det kan være et alternativ til gymnasiet. Et ophold der får dem videre personligt, men også i deres uddannelse.

Hvorfor er det nødvendig med alternativ til gymnasiet?

Gymnasiet er i samfundet i dag nærmest set som den eneste uddannelse med værdi og dette er den eneste rigtig vej at gå. Dette er jo ikke helt sandt, der er mange andre uddannelser der er lige så værdifulde og har lige så meget pondus som en gymnasieuddannelse. Dog er der stress og ræs for at nå en karakter, eksamen eller andet og mange unge har brug for en pause fra dette.

Uddannelsessystemet i dagens Danmark er fanget i kasser, tjeklister, planer, pensum etc. Men hvor er uddannelsen af de unge som mennesker? Dannelsen af deres tro på sig selv? Dannelsen af deres eventyrlyst? Dannelsen som mennesker? Og dannelsen af deres sociale kompetencer? Hvordan finder de ud af, hvad de er gode til i et system der ikke har tid og plads til andet end pensum, karakterræs og eksaminer?
Hvor er dannelsen af det hele menneske?

HVOR ER JEG? HVAD MED MIG? HVOR HØRER JEG TIL? HVAD SKAL JEG? Yderst relevante spørgsmål når man er ung. Og det er ofte spørgsmål der dukker op, når man starter på gymnasiet eller på en hvilken som helst anden uddannelse.

Pause

De skal nok nå at få en uddannelse, så lad dem tage en pause. Lad dem prøve et alternativ til gymnasiet, lad dem få nogle fede oplevelser i nogle fag, de selv vælger og dermed finder interessante. De skal finde sig selv og den helt rigtige vej – og så skal de nok få deres uddannelse.

Ungdomshøjskolen ved Ribe | Skole Allé 1 | Vester Vedsted | DK – 6760 Ribe | Tlf. +45 7544 5004 | kontoret@uhr.dk