Familieuge ved Vadehavet

En aktiv og kreativ oplevelsesuge for hele familien

En sommeruge for hele familien i hyggelige omgivelser midt i landsbyen Vester Vedsted, på kanten af nationalparken Vadehavet, en del af Unescos Verdensarv. Her, hvor det nære og det store mødes, har vi planlagt en uge fuld af gode oplevelser. Kom og oplev den særlige natur i marsken, besøg vikingerne og tag på tur i Danmarks ældste by Ribe.

Ugen er fyldt med aktiviteter for alle aldre og du vælger selv den af de 7 workshops, du helst vil. Der er Håndlavet Papir, Kor, Kampkunst og mindfulness, Udeliv, Billedkunst, Teater og Boldspil at vælge imellem. 

Maden er god, hjemmelavet og mestendels økologisk. Aftenerne er til både sang, lege, fortælling og fordybelse. Mellem de planlagte aktiviteter er der rig mulighed for at tumle, have det sjovt, falde i snak, fundere og nyde sommerens stemning.

Vær med til en uge med familien i centrum. Alle kan være med – børn fra 5 år.


 

Dato

START: Lørdag 13. juli 2019
SLUT: Fredag 19. juli 2019

I er velkomne på højskolen i Vester Vedsted lørdag d. 13. juli mellem klokken 16 og 18.

Der kører en fælles transport fra Ribe Station klokken 16.15 lørdag, og retur om fredagen, hvor I er på Ribe Station klokken 11.00. Det koster 40 kroner pr. person at køre med fællestransporten. I kan vælge at tilmelde jer fællestransporten når I tilmelder jer, eller ved at kontakte skolen senest en uge før kursusstart.

Priser pr. person

Hjemmeboende/telt 4000,-
Økonomiværelse (med bad + toilet på gangen) 4500,-
Standardværelse (2 værelser deler bad + toilet) 4900,-
Børn (indtil 18 år), der indkvarteres sammen med voksen  2100,-

Efter et par dage vil du modtage en betalingsopgørelse til den mailadresse du har opgivet, ellers sender vi den med posten. Ved tilmelding opkræves der et tilmeldingsgebyr på 500,- for hver voksen, som fratrækkes den endelige kursuspris. Resten af beløbet betales 3 uger før kursusstart.

Ved afmelding mere end 3 uger før kursusstart refunderes hele kursusbeløbet, minus tilmeldingsgebyret. Ved afmelding mindre end 3 uger før kursusstart refunderes kursusbeløbet ikke.

Ugeprogram

Ugen er bygget op med skiftevis workshops og fællesaktiviteter. De forskellige workshops er bygget op så de er for både børn og voksne. Når I tilmelder jeg kurset vælger i samtidig hvilken workshop I godt kunne tænke her.

Fællesture

Mandag skal vi til Mandø, som ligger midt i Nationalpark Vadehavet. Vi kører derover ved lavvande med traktorbus. På Mandø mødes vi med en naturvejleder fra Vadehavscenteret, som fortæller om den helt særlige natur som findes på og rundt om Mandø. Der bliver rig lejlighed til at se fugle, snegle, sandorm og måske sæler. En tur ud på vaden i bare tæer bliver der også tid til.

Onsdag skal vi på tur til Danmarks ældste by Ribe. Det er ikke uden grund at byen er kåret som Europas smukkeste lille by. Vi skal høre byguidens fantastiske historier fra gemmerne i byens smalle gader. Derudover skal vi besøge Ribe Vikingecenter hvor du kan prøve at skyde med bue og pil, se vikingerne jage med falke og møde Vølven som er en klog kone med forstand på runer og urter.

Aftenaktiviteter

Aftenerne er tilrettelagt med hygge om bålet, sang og lege for børn og voksne. Nogle aftener vil der være særligt program for de voksne mens børnene hygger med leg, skattejagt eller noget helt tredje.

Workshops

Der er kampsport, udeliv og billedkunst at vælge imellem.

 

Velkommen til Ungdomshøjskolen ved Ribe!

 

Lone Hee
Højskoleforstander og kursusleder

 

Du kan downloade ugeprogrammet her »


 

Spændende og sjove workshops

Billedkunst

Vi skal eksperimentere med forskellige materialers muligheder. Vi sætter fokus på klimaforandringerne, hvordan påvirker det os på et globalt plan og i vores nærmiljø og hverdag. Vi skal have det hyggeligt samtidig med at vi skaber små, forunderlige kunstværker

Vi går ud i Nationalpark Vadehavet og samler vraggods, skrald, muslingeskaller, sten, grene, blade og hvad vi ellers finder brugbart. Vores fund behandler og forvandler vi i kunstlokalet. Vi samler og bygger kunstværker med hjælp af ståltråd, limpistol osv. Og til slut maler vi projektet for at skabe en anden dimension og forståelse af det visuelle udtryk.

Kampkunst og meditation

Tag på en lille rejse i kampkunsten Taekwondos univers, som er Koreas svar på ”karate”. Du kommer til at lære at sparke, slå og blokere så sveden springer lystigt af panden :-) Taekwondo er en over 2000 år gammel kampkunst, som hen over årene har udviklet sig fra at være en selvforsvarsdisciplin til også at være en kampsport, som er optaget det olympiske program. På denne workshop vil vi fortrinsvis beskæftige os med Taekwondo, som en rigtig god, spændende og sjov måde at bevæge kroppen på. De der har lyst kan også få lov at prøve kræfter med sportstaekwondoen. Da man i kampkunst i høj grad skal have styr på sig selv og sit indre, så vil workshoppen også byde på en del meditation og afspænding.

Workshoppen er for alle, der har mod og lyst til at bevæge sig. Man behøver ingen kampkunst-erfaring for at deltage, men det er absolut ingen hindring.

MTB Kursus

Dette kursus henvender sig til dig, der gerne vil have en bred introduktion til mountainbike, gennem forskellige aktiviteter, hvor du, sikkerheden og mountainbiken er i centrum.

Du behøver ikke have siddet på en mountainbike før, for at være med. Vi starter fra bunden og opbygger en rutine gennem teknikøvelser og aktiviteter, der giver dig mere selvtillid og sikkerhed i sadlen, så du får en bedre tur gennem skoven eller på sporet.

Gennem øvelser og konstruktivt feedback, i tekniske og mekaniske færdigheder, vil du opleve en progression, der gør dig tryg til, at tage på tur med familie eller venner i den nærliggende skov eller udfordre dem på sporet.


 

Tilmelding

 

 

Hvor mange kommer I i alt?

 

 

 

 

For hele familien

Udflugter, workshops, sang, aftenhygge …