Kunst & DesignS

I faget Kunst & Design udfordrer vi vores kreative sider og prøver kræfter med nye teknikker og materialer. Kunst og Design er på én måde det samme og samtidig er de vidt forskellige.

Her er nogle eksempler på valgfag inden for Kunst & Design:

  • Alternativ maling
  • Klassisk tegning
  • Re-think
  • Tegn med tråden
  • DYI

Kunst

Vi arbejder med kunst, lige fra land art og street art til julepynt, og fra tegning og maling til skulptur.

Uanset hvad vi begiver os ud i, gør vi vores bedste for at komme vidt omkring ved brug af forskellige materialer og teknikker.

Alternativ maling
Vi skal finde alternativer til pensler og lærreder og ud i naturen og finde ting vi kan bruge. Vi skal male på sten, på jorden, med håret og med pinde, vi skal kaste med maling og bade i maling, puste maling og træde i maling

Klassisk tegning
Vi gennemgår nogle af grundprincipperne i klassisk tegning, samt udfordrer den personlige streg med forskellige teknikker

Re-think
Du har en stol, en lampe, et bord, et skateboard, en vase eller hvad du nu finder. Og når du er færdig med det, må det ikke være en stol, en lampe, et bord, et skateboard eller en vase. Du skal skabe noget nyt af noget gammelt og det skal have en ny funktion

 

Design

Håndgerning for drenge og piger. Uanset hvem du er eller hvor du er, så er det praktisk at vide, hvordan man syr en knap i. Dette gælder også når du vil redde dine yndlings jeans, når hullerne er blevet for store. Du skal i det hele taget have en generel viden om, hvordan man behandler og vasker sit eget tøj. Du behøver hverken at kunne sy eller designe. Her skal vi lære alle de basale ting som at tråde en symaskine og håndsyning.

Tegn med tråden
Broderi er ikke kun for gamle koner eller stramme tanter!! Det er også ungt og mega fedt…
Vi skal brodere i hånden og på maskine, hvor vi benytter frie sting og mixed media. Hvordan kan man tegne med tråden og skabe motiver?

DYI
Byg, skab og være kreative. Vi skal gøre det selv og gøre gamle ting nye. Vi skal opdatere en elevgang med vægmalerier og I skal hjælpe til med at finde sjove og kreative projekter. I DIY er det kun fantasien der sætter grænser..

Faglokaler og grej

I Rosengården, som blev gennemgribende ombygget og renoveret i 2010, ligger vores dejlige lokaler til valgfagene indenfor kunst og design. Det store kunstlokale giver med sine gode lysforhold, de optimale betingelser for alle vores projekter – ikke mindst maleri.

Ved siden af kunstlokalet ligger designlokalet, og her arbejder vi som sagt hovedsageligt med beklædningsdesign. I 2014 købte skolen 10 nye Pfaff symaskiner, som vi frit kan bruge. Herudover har vi 3 Bernina overlockere, professionelle klippeborde og plads til at brede os.

Det er med andre ord kun fantasien der sætter grænser for, hvad der kan kreeres inden for Kunst & Design.

 

Lyder disse fag som noget for dig? Så bestil en brochure , eller en rundvisning, og kom et skridt nærmere en oplevelse fuld af fællesskab og udvikling – vi glæder os til at høre fra dig.

Ungdomshøjskolen ved Ribe | Skole Allé 1 | Vester Vedsted | DK – 6760 Ribe | Tlf. +45 7544 5004 | kontoret@uhr.dk