Musik & Sang

DSC00108

Musik & Sang danner ofte rammerne for fællesskab. Med to veludstyrede musiklokaler skaber vi rammerne for, at du kan slå dig løs i musikkens verden.

Øvelokalet

Hvis du skal arbejde med musik, skal du også have de bedst mulige faciliteter til rådighed. Vi har to musiklokaler, hvor vi samles når vi skal jamme med de andre musikere, og hvor man kan sætte sig og fordybe sig i sit instrument. Musiklokalerne er veludstyrede med mikrofoner, baggear og PA-anlæg. Alt det udstyr der skal til for at lave musik.

Grundtvigsalen

Grundtvigsalen fungerer som skolens samlingssted og danner rammen for den daglige morgensamling, koncerter, fester, foredrag og workshops. Salen er udstyret med koncertflygel, scene, lys- og lydanlæg, backstage og sminkerum. Her kan vi holde professionelle koncerter, så du kan træne dine evner som musikperformer!

Her er nogle eksempler på valgfag:

  • Pop-sammenspil
  • Garagerock
  • Turnéband
  • Stemmen i fokus
  • Sangskrivning
  • Bag musikken

Pop-sammenspil

I pop-sammenspil skal vi spille sammen med de typiske band-instrumenter dvs. guitar, bas, keyboard, trommer, sang, percussion og evt. også blæsere.

Vi vil spille en god blanding af spritnye hits og sange af ældre dato, og hvis du har et nummer du bare synes, vi skal spille, så tag det med. Du er velkommen uanset, om du er øvet eller om du er helt ny i musikken og bare gerne vil prøve at spille sammen med andre. Det er dog en fordel at du kan spille lidt på forhånd eller har mod på at synge foran de andre. Pop-sammenspil afsluttes med et brag af en koncert på skolen for jeres kammerater!

DSC_8521

Garagerock!

I Garagerock skruer vi guitaren op på 11, og vi skal spille en række rocknumre med fokus på de rodede og simple udtryk, man benytter sig af inden for garagerocken.

Vi skal også hygge os med at spille rockversioner af sange, man ikke normalt forbinder med genren. Igen er det en klar fordel at have en smule instrumentkendskab på forhånd, da der ikke bliver meget tid til at lære et instrument fra bunden – og så slutter vi som altid af med at spille en koncert på skolen for alle de andre.

Turnéband

Turnéband er forårets længste og største musikfag, og hovedmålet vil her være at komme på en mindre turné rundt til et par andre skoler og spille. Vi vil blande genrerne efter behov, og øver os i at fyre nogle fede koncerter af.

Kor

Kan du lide at synge eller vil du gerne blive bedre?  Vi skal i fællesskab gennemgå sangteknik, som fx opvarmningsøvelser, kropsbevidsthed og hvordan man bruger stemmen, og så vil I komme til at mærke, hvor fedt det er at synge med andre – både enstemmigt og flerstemmigt. For dem, der har lyst, vil der også være mulighed for soleundervisning.

I korsangene favner vi hele musikpaletten, og vi vil synge sange af både danske og udenlandske kunstnere, heriblandt Agnes Obel, Carpark North, Coldplay og Beatles. Kom selv med bud på sange, vi kan synge!

Sangskrivning

I faget sangskrivning vil vi arbejde både gruppevis og individuelt, og tage fat på forskellige værktøjer indenfor både komposition og tekst. Vi skal udfordre os selv og hinanden til at fremme kreativiteten og prøve forskellige metoder af, så vi får skrevet sange, vi ellers ikke ville have skrevet. Faget henvender sig til alle der har lyst til at arbejde seriøst med deres sangskrivning, og kræver ingen særlig erfaring. Dog er det en fordel at kunne spille et instrument og/eller synge, så man selv kan fremføre sine sange.

Bag musikken

Bag musikken handler om at danne os et overblik over den rytmiske musiks historie, fra blues over rock’n roll, synth, grunge, eurodance, hiphop til nutidens musik, som med internettet og hjemmestudier til billige penge, er blevet sværere at kategorisere end nogensinde før.

Vi skal lytte til en bunke af fed musik og diskutere, hvad der gør musikken tidstypisk eller måske tidsløs, og forsøge at forstå hvorfor noget musik i høj grad er et produkt af sin tid. Faget kræver intet forudgående kendskab til hverken at spille eller lytte til musik.

 

Lyder disse fag som noget for dig? Så bestil en brochure eller en rundvisning og kom et skridt nærmere på en oplevelse fuld af fællesskab og udvikling – vi glæder os til at høre fra dig.

 

Ungdomshøjskolen ved Ribe | Skole Allé 1 | Vester Vedsted | DK – 6760 Ribe | Tlf. +45 7544 5004 | kontoret@uhr.dk