Du spiser godt på Ungdomshøjskolen
Vi laver så godt som alting fra bunden, både brød og kager, ketchup, mayonnaise, remoulade, ristede løg, iskaffe, barley water, syltning og fermentering …
Vores køkken
Vi er ret stolte af vores køkken her på højskolen. Faktisk kan vi med god samvittighed sige, at du her møder et sundt og lækkert køkken i verdensklasse.
Masser af økologi
50 % af vores indkøb er økologiske. Vi går meget op i bæredygtighed, så vi vælger årstidens råvarer og køber kød lokalt, når der er mulighed for det. Madspild begrænser vi så meget som muligt.
Laver maden fra bunden
Vi laver så godt som alting fra bunden bl.a. alt bagværk – både brød og kager, ketchup, mayonnaise, remoulade, ristede løg, iskaffe, barley water, syltning og fermentering. Fermentering er en urgammel super sund konserveringsmetode. Når maden laves fra grunden bliver den sundere og bedre for både os og for klimaet.
Vi bruger naturen
Sankning: På Ungdomshøjskolen ved Ribe har vi naturen lige uden for døren, så her henter vi råvarer som for eksempel tang, mælkebøtter, brændenælder, skvalderkål, syrener, hyben, æbler, mirabeller og kveller – og hvad der ellers er tilgængeligt i årstiden – og bruger det i vores køkken.
Vegetar, allergi og højskolens madudvalg
Er du vegetar, allergiker eller andet, tager vi selvfølgelig hensyn til det.
Højskolens madudvalg er med til at sætte præg på køkkenet – og du kan give gode idéer til dem i ønskeboksen.
Har du fødselsdag må du gerne ønske dig noget særligt at spise.
Hyggelige måltider
Hovedmåltiderne serveres i højskolens spisesal mens mellemmåltiderne serveres i snack-hjørnet.
Vi kan lide at have tid til både at spise og snakke sammen, så derfor er vores hovedmåltider 45 minutter.
Når vi holder de store fester får vi flere retter og giver os god tid til at nyde festmaden sammen.
Alle kommer i køkkenet
Alle elever på højskolen kommer i køkkenet i forbindelse med køkkentjanserne. Det går på skift mellem kontaktgrupperne at hjælpe til med oprydning og opvask. Du kommer sikkert også forbi på et fag eller når du får lyst til at bage en kage – måske i en weekend.
Måltiderne på Ungdomshøjskolen ved Ribe
Morgenmad klokken 8:30
Består af te og kaffe, mælk og yoghurt, forskellige drys, hjemmebagt brød, smørbart, hjemmelavet syltetøj, ost, grønt og frugtfad. Vi har ofte hjemmelavet ingefærdrik og kombucha (en fermenteret drik), juicer og smoothies og havregrød, overnight oats eller andet lækkert på morgenbordet.
Eftermiddagssnack klokken 15:30
Aftensnack klokken 21:00