Kreativ madlavning med plads til sjov
Køkkenet byder på smag og kreativitet
Højskolens køkken er grønt og bæredygtigt. Her er der fokus på råvarer i sæson, at undgå madspild og at lave ordentlig og sund mad fra bunden.
Køkken
Hvis du elsker at lave mad - er det her lige faget for dig. Du kommer rundt i hele køkkenets univers - bagning, snacks, salat og dessert - kun fantasien sætter grænser. Der er ikke 2 dage der er ens i køkkenet og vi elsker at hygge os, høre god musik og have det sjovt imens.
AUTENTISKE SMAGSOPLEVELSER
Vi laver autentisk mad – og gerne fra hele verden, så vi skaber nye smagsoplevelser. Du får kendskab til forskellige råvaregrupper, deres anvendelsesmuligheder og sæson, de 5 grundsmage, at smage til og at bruge mange forskellige krydderier. Du prøver forskellige bageteknikker til mange typer brød og kager. Du lærer nye teknikker som fx. fermentering. Og så får du mulighed for at udfolde dig kreativt i køkkenet med en yndlingsret eller en opskrift, du gerne vil prøve af.
Du tager hygiejnebevis, som bruges i professionelle køkkener.

Se alle voresfag
Økonomisk støtte Vi hjælper med din ansøgning
Køkken – Kreativ madlavning med plads til sjov
Er du vild med at lave mad og udforske nye smagsoplevelser? I Køkken lærer du at kombinere kreativitet med sund og bæredygtig madlavning. Vores grønne køkken fokuserer på råvarer i sæson, undgåelse af madspild, og tilberedning af sund, velsmagende mad fra bunden – alt sammen med masser af sjov og fællesskab.
Køkken – Madlavning med fokus på teknik og smag
Hvis du elsker at lave mad, er Køkken det perfekte fag for dig. Her får du mulighed for at udforske hele køkkenets univers, fra bagning og snacks til salater og desserter. Vi eksperimenterer med forskellige teknikker, laver nye retter hver dag og lærer om alt fra grundsmage til krydderier. Der er plads til at udfolde din kreativitet – kun fantasien sætter grænser for, hvad vi kan skabe sammen.
Autentiske smagsoplevelser – Mad fra hele verden
I Køkken tager vi på en kulinarisk rejse og laver autentiske retter fra hele verden. Du vil få kendskab til forskellige råvaregrupper, deres anvendelsesmuligheder og sæson, samtidig med at du lærer om de 5 grundsmage, hvordan du smager til og bruger krydderier kreativt. Du vil lære bageteknikker, arbejde med fermentering, og skabe lækre brød og kager. Og hvis du har en yndlingsret eller en opskrift, du altid har drømt om at prøve, får du muligheden for at eksperimentere med den i køkkenet.
Du lærer også hygiejne, og får et hygiejnebevis, som bruges i professionelle køkkener, så du er klar til at arbejde i enhver madlavningssituation.
