FIND SVAR på en masse spørgsmål

 og har du selv flere, så SKRIV eller RING

Hvor mange bor sammen på værelserne?

+

På højskolen er der både dobbelt- og enkeltværelser. Det betyder at du enten bor sammen med en værelseskammerat eller bor alene på værelset. Alle værelserne er i de fire elevhuse Hovedbygningen, Tårnfløjen, Upstairs og Downstairs. Der er dobbelt- og enkeltværelser i alle husene.

Hvor mange går der på højskolen?

+

Holdstørrelserne er lidt forskellige. Der er oftest flere elever i foråret end om efteråret. Der kan være alt mellem 40 og 75 elever på højskolen. Med det antal mennesker lærer vi hurtigt hinanden at kende, og bliver som een stor familie.

Er der flest drenge eller piger?

+

Der er typisk 60% piger og 40% drenge på højskolen. Vi har også transkønnede unge.

Hvor kommer de andre elever fra?

+

Vores unge kommer fra hele Danmark, fra Færøerne og Grønland. Og så kommer der også unge fra hele verden. Både fra Europa, Asien, Australien, Afrika og Amerika. Cirka halvdelen af højskolens elever er internationale, så der bliver talt mange sprog i huset.

Hvor gamle er eleverne?

+

For at gå på højskolen skal man være fyldt 16 år - og ikke være fyldt 19 år - den dag højskolekurset starter. Internationale unge skal være fyldt 16-et-halvt år når kurset starter. De fleste unge er på højskolen et helt år, og når derfor også at holde fødselsdag mens de er her. Cirka en trejdedel af eleverne er 16 år, en tredjedel er 17 år og den sidste tredjedel er 18 år når vi starter i efteråret. Nogle få elever når at blive 19 år mens de går på højskolen.

Må jeg tage hjem i weekenderne?

+

I alle weekender i løbet af dit højskoleophold vælger du selv om du vil være på højskolen eller om du vil tage hjem. Der er åbent på højskolen fra skolestart til slut, så du kan være her i alle weekender og i forårets helligdage som påske og pinse. I weekenderne er der typisk mere ro på og meget mere hygge - så det er også fedt at opleve mens man går her.

Kan jeg få fri til fx at tage til fødselsdagsfest?

+

Hvis du har en vigtig aftale derhjemme - som for eksempel en rund fødselsdag eller en tandlægeaftale - aftaler du med din kontaktlærer hvordan du kan få fri til det.

Må jeg få gæster på besøg?

+

Ja det må du. I weekenderne kan du have en eller to gæster på besøg. Du er vært og sørger for dine gæster indenfor højskolens rammer. Den første måned på hvert kursus har vi ikke gæster fordi vi lige først skal lære hinanden at kende.

Hvornår kan jeg starte?

+

Højskolens kurser begynder i starten af august og i starten af januar. Vi har løbende optag, så hvis du fx dropper ud af din skole, kan du godt starte på højskolen, når et kursus er gået i gang. Ring eller skriv for at høre hvad der kan lade sig gøre.

Er undervisningen på dansk?

+

I alle vores fag undervises der på både dansk og engelsk. Det samme gælder alt det fælles som morgensamlinger, møder og beskeder til måltiderne. Kontaktgrupperne er enten danske eller internationale, så der tales der enten kun dansk eller kun engelsk til møderne.

Hvorfor ligger højskolen ved Ribe?

+

Det vigtigste er ikke så meget hvor i landet højskolen ligger, men hvad der rent faktisk foregår på højskolen mens du er her. Højskolen ligger ved Ribe fordi den blev bygget som efterskole tæt på grænsen mod Tyskland. Grænsen er flyttet sydpå og i dag kommer hele verden til højskolen. Ribe er danmarks ældste by med masser af vikingehistorie. Og så bor vi kun en kilometer fra vadehavet med de flotteste solnedgange.

Kan jeg selv vælge mine fag?

+

Ja. Du vælger selv dine fag. I løbet af et halvt år er der fire perioder med forskellige fag. Nogle fag varer kun en enkelt periode mens andre er gennemgående. En periode er cirka en måned lang. Du kan se meget mere om vores fag under fanen "Fagene".

Behøver man at komme til timerne?

+

På en højskole er undervisningen slet ikke sådan som du kender den fra skolen. Her vælger du dine fag selv og ud fra hvad du har lyst til. Det kan fx være Idræt eller Smykkedesign, bare for at nævne to muligheder. Når du går til fag skal du altså lave noget, du selv har valgt og som du synes er sjovt at lave. Og der er hverken karakterer eller eksamen, så du kan sænke skuldrene og koncentrere dig om at få lige præcis det ud af fagene, som du selv vil. Selvfølgelig forventer vi at du er med i både fagene, måltiderne, de praktiske tjanser, møderne og hyggen mens du er på højskolen.

Hvad nu hvis jeg er veganer?

+

Højskolen køkken er superopmærksomme på alle kosthensyn. Det kan være at du har fødevareallergi, at du på grund af din religion ikke spiser bestemte ting eller at du har valgt at leve på en bestemt måde, og fx ikke spiser animalske produkter. Her er der plads til alle. Vores køkken skal nok sørge for at du får noget godt at spise.

Hvad gør man hvis man ikke har råd?

+

Hvis økonomien er lidt presset kan vi hjælpe med at søge tilskud eller stipendie, for desværre er det ikke gratis at gå på højskole. Til gengæld er både "husleje", al din mad, materialerne på fagene og turene ud af huset - også studieturen - alt sammen dækket af betalingen. Så det er altså  heller ikke dyrt at gå her. Ring til os og hør om mulighederne - vi vil nemlig gerne hjælpe dig med at komme på højskole.

Er det helt almindelige unge der går på højskolen?

+

Ja. Helt almindelige og meget forskellige unge vælger at tage på højskole. Du kan både være fagligt dygtig eller ha det virkelig svært med skolen. Du kan være sund og frisk eller have udfordringer eller diagnoser. Du kan være afklaret omkring din fremtid og uddannelse eller du kan være helt i vildrede. Her er alle velkomne. Og det er netop i mødet med andre unge, der ikke lige er som dig selv, at du udvikler dig og din verden bliver større.

Har du flere / andre SPØRGSMÅL?

Skriv til os her!