Fagområde
Bæredygtighed & Køkken

Vi har kun denne ene klode. Vi har kun en krop. Er du en bæredygtig badass? Er du vild med wellness? Vil du prøve fermentering eller yoga? Vil du med verden rundt i køkkenet? Tror du der er mere mellem himmel og jord? Det handler om mad, miljø og et liv i balance.

Efterår 2022

Green Rebels

+

Green rebels - activists for the future! Vil du handle på globale klimaudfordringer lokalt? Vil du tage del i et fællesskab, der handler og gør opmærksom på klimakrisen? Her får du helt simple idéer og muligheder for at gøre en forskel og være med til at påvirke andre til forandring. Vi sætter handling bag vores ord og får den grønne movement til at blomstre.

180 Grader

+

180 grader er for dig som gerne vil ændre noget i dit liv - Vi har alle noget, vi ønsker bedre/anderledes, men det er ikke altid det lykkes for os. Hvorfor? Hvad står i vejen? Det kigger vi på i 180 grader. Du arbejder med en udfordring, du er klar til at handle på. Du lærer nye måder at se og handle på dit tema. Vi støtter hinanden undervejs og lærer mindst lige så meget ved at gå vejen med dine venner i deres udfordringer.

Wellness for Krop og Sjæl

+

Lær hvilke vilde urter du kan bruge i naturlige hudplejeprodukter (salve, creme, hårskyl, fodbad mm), hvordan du konserverer dem og bruger dem. Vi vil gå i naturen på silent walks, forskellige meditationer, skovbadning - ren wellness for sjælen.

Sensommer Tamtam

+

Har du lyst til at være med til at sommerhygge i køkkenet. Vi kan bla. finde på at lave is, saft, dessert, kage og andet lækkert Sommer Tamtam. Vi laver selvfølgelig det hele fra bunden.

Yoga og Meditation

+

Yoga og meditation er for dig, der gerne vil gøre noget fantastisk for dig selv, din krop og dit sind. Vi laver blid yin yoga, hvor vi strækker kroppen (her kan alle være med). Vi lærer også forskellige åndedræts- og meditationsøvelser, der kan hjælpe med at minimere stress og angst. Du får det SÅ godt efter disse lektioner.

Sankning

+

Er du nysgerrig på hvad naturen har at tilbyde af spiselige planter? Så kom med mig på sanketur, hvor vi samler spiselige planter, bær og evt. svampe og laver lækkert mad af det.

Bagning

+

Er der en lille bager gemt i dig, så har du nu mulighed for at prøver kræfter med mange forskellige former for bagværk store som små. Kage, brød dem der er sunde og dem der ikke er. Der er rig mulighed for at folde sig ud og afprøve bageevnerne.

Bæredygtig Badass

+

Er du nysgerrig på hvordan du dyrker din egen mad og hvad man kan spise i naturen lige nu.? Har du overvejet at skralde? Kunne du tænke dig at fordybe dig i papirfremstilling og naturens farver - i plantefarvning, ecoprint og blomsterhamring - så er dette faget for dig.

Syltning

+

Har du lyst til at lære hvordan man sylter og laver marmelade fra bunden? Vi bruger både traditionelle opskrifter, men også nye idéer. Vil du gerne arbejde med sæsonens råvarer og lære at de kan konserveres ved syltning?

De Unge Shamaner

+

Er du nysgerrig på, hvad shamanisme er? Er du tiltrukket af krystallernes skønhed og vil gerne lave dit eget unikke kraft smykke, der kan styrke dig i din energi? Så er De unge Shamaner måske for dig. Vi skal være kreative og lave vores egen kraftstav, du kan bruge til at trække din kraft hjem og stå stærkt i dig selv. Vi skal lave lækre kraftsmykker, rasler og andre shamanistiske redskaber.

Favoritter

+

Kom og vær med til at tilberede din egen, din nabos eller kærestens favoritret.

Mormor mad

+

Kan du lide de gamle traditionelle danske retter? Vi snakker om tilberedning og hvilke råvarer der skal bruges. Opskrifterne kommer fra gamle kogebøger, ikke fra Google.

Sæbeværksted

+

Er du nysgerrig på at lave sæbe fra bunden af naturlige råvarer – godt for både din hud og miljøet? Så kan du prøve både at sammensætte og producere din egen sæbe, Vi laver overordnet 3 slags: håndsæbe, shampoobar og badebomber.Oplagte som fine/lækre julegaver.

Julefrokost

+

Har du lyst til at være med til at julehygge i køkkenet. Vi kan bla. finde på at lave forskellige sild, sylte, tapas, flæskesteg og medisterpølse med julekål, snaps, dessert, kage eller flere julelækkerier fra andre lande. Vi laver selvfølgelig det meste fra bunden. Vi vil slutte faget af med at pynte op i spisesalen og holde en dejlig julefrokost med hele højskolen.

Bæredygtig Jul

+

Vi skal hygge med at lave julepynt og juledekorationer i natur og genbrugsmaterialer. Vi lærer også, hvordan man kan pakke julegaverne ind på en unik og personlig måde i tørklæder etc. Max julehygge med omsorg for Moder Jord.

Julerier

+

Har du lyst til at lave julerier og julehygge? Vi bager og laver konfekt. Vi bruger både traditionelle danske opskrifter, men også fra andre lande. Selvfølgelig med julemusik i ørerne.

Verdensmad

+

Er du vild med at afprøve nye opskrifter fra hele verden, bruge mange forskellige krydderier og lære nye teknikker i køkkenet? Så er det faget for dig. Vi laver autentisk mad fra forskellige kontinenter. Få nye smagsoplevelser og have det sjovt imens.

Forår 2023

Naturkosmetik

+

Er du nysgerrig på at lave lækre hudplejeprodukter af naturlige råvarer – godt for både din hud og miljøet? Så kan du prøve både at sammensætte og producere din egen sæbe, læbepomade, badebomber og forskellige cremer.

Yoga og Meditation

+

Yoga og meditation er for dig, der gerne vil gøre noget fantastisk for dig selv, din krop og dit sind. Vi laver blid yin yoga, hvor vi strækker kroppen (her kan alle være med). Vi lærer også forskellige åndedræts- og meditationsøvelser, der kan hjælpe med at minimere stress og angst. Du får det SÅ godt efter disse lektioner.

Fermentering og Syltning

+

Har du lyst til at være med i køkkenet, når vi tryller med årstidens frugter og grøntsager? Vi laver flotte, farverige og anderledes salater med lækkert tilbehør. Vi dykker også ned i fermenteringens forunderlige verden, hvor vi bla. laver kimchi, salsa, chilisauce og komboucha.

Bagning

+

Er der en lille bager gemt i dig, så har du nu mulighed for at prøver kræfter med mange forskellige former for bagværk store som små. Kage, brød dem der er sunde og dem der ikke er. Der er rig mulighed for at folde sig ud og afprøve bageevnerne.

Snacks

+

At fremme forståelsen af snacks. Snacks kan være sunde og kan bruges i mange sammenhænge. Snacks behøver ikke være købt for at være velsmagende.

Sankning

+

Er du nysgerrig på hvad naturen har at tilbyde af spiselige planter? Så kom med mig på sanketur, hvor vi samler spiselige planter, bær og evt. svampe og laver lækkert mad af det.

Bæredygtig Badass

+

Er du nysgerrig på hvordan du dyrker din egen mad og hvad man kan spise i naturen lige nu.? Har du overvejet at skralde? Kunne du tænke dig at fordybe dig i papirfremstilling og naturens farver - i plantefarvning, ecoprint og blomsterhamring - så er dette faget for dig.

Verdensmad

+

Er du vild med at afprøve nye opskrifter fra hele verden, bruge mange forskellige krydderier og lære nye teknikker i køkkenet? Så er det faget for dig. Vi laver autentisk mad fra forskellige kontinenter. Få nye smagsoplevelser og have det sjovt imens.

Hope is an Action

+

At inspirere eleverne til at tage aktiv handling på klimaproblematikkerne. At vise og afprøve en bred vifte af helt enkle handlemuligheder. At give dem viden og lysten til at dele deres viden med andre via samtaler, events etc. At styrke deres tro på at det nytter noget at ændre vores adfærd selv i det små.

Vegetarmad

+

Har du interesse i at lave velsmagende mad uden brug af kød og tilsætningsstoffer? Kan du tænke dig at få en bedre viden om hvordan man fremhæver smagen?

Salater og Grøn Mad

+

Har du lyst til at være med i køkkenet, når vi tryller med årstidens frugter og grøntsager? Vi laver flotte, farverige salater og lækkert mad med ekstra fokus på det grønne.

Du sammensætter selv dit skema mens du går på højskolen. Hvert semester fortæller vi mere om de enkelte fag inden du vælger de fag du synes er spændende.