Fagområde
Bæredygtighed & Køkken

Vi har kun denne ene klode. Vi har kun en krop. Er du en bæredygtig badass? Er du vild med wellness? Vil du prøve fermentering eller yoga? Vil du med verden rundt i køkkenet? Tror du der er mere mellem himmel og jord? Det handler om mad, miljø og et liv i balance.

Efterår 2023

180 Grader

+

180 grader er for dig som gerne vil ændre noget i dit liv - Vi har alle noget, vi ønsker bedre/anderledes, men det er ikke altid det lykkes for os. Hvorfor? Hvad står i vejen? Det kigger vi på i 180 grader. Du arbejder med en udfordring, du er klar til at handle på. Du lærer nye måder at se og handle på dit tema. Vi støtter hinanden undervejs og lærer mindst lige så meget ved at gå vejen med dine venner i deres udfordringer.

Bagning

+

Er der en lille bager gemt i dig, så har du nu mulighed for at prøver kræfter med mange forskellige former for bagværk store som små. Kage, brød dem der er sunde og dem der ikke er. Der er rig mulighed for at folde sig ud og afprøve bageevnerne.

Green Rebels

+

Green rebels - activists for the future! Vil du handle på globale klimaudfordringer lokalt? Vil du tage del i et fællesskab, der handler og gør opmærksom på klimakrisen? Her får du helt simple idéer og muligheder for at gøre en forskel og være med til at påvirke andre til forandring. Vi sætter handling bag vores ord og får den grønne movement til at blomstre.

Sankning

+

Er du nysgerrig på hvad naturen har at tilbyde af spiselige planter? Så kom med mig på sanketur, hvor vi samler spiselige planter, bær og evt. svampe og laver lækkert mad af det.

Bælgfrugter

+

Hvis du vil lære og anvende bælgfrugter mere i madlavningen og samtidig prøve kræfter med protein og fiberrige opskrifter, er dette faget for dig. Du kommer på en rejse rundt i bælgfrugtens verden, og samtidig laver vi opskrifter fra andre dele af verden.

Bæredygtig Badass

+

Er du nysgerrig på hvordan du dyrker din egen mad og hvad man kan spise i naturen lige nu.? Har du overvejet at skralde? Kunne du tænke dig at fordybe dig i papirfremstilling og naturens farver - i plantefarvning, ecoprint og blomsterhamring - så er dette faget for dig.

Hands on inspiration

+

Vi skal ud af huset  - og blive inspireret af hvordan andre lever og arbejder med fokus på  bæredygtighed. Vi skal lave nogle praktiske  projekter med dem - små eller store, bla skal vi være med til årets vindruehøst på vingården. Derudover skal vi også se hvad supermarkeder smider ud af varer, når vi tager på skraldetur

De Unge Shamaner

+

Er du nysgerrig på, hvad shamanisme er? Er du tiltrukket af krystallernes skønhed og vil gerne lave dit eget unikke kraft smykke, der kan styrke dig i din energi? Så er De unge Shamaner måske for dig. Vi skal være kreative og lave vores egen kraftstav, du kan bruge til at trække din kraft hjem og stå stærkt i dig selv. Vi skal lave lækre kraftsmykker, rasler og andre shamanistiske redskaber.

Mormor mad

+

Kan du lide de gamle traditionelle danske retter? Vi snakker om tilberedning og hvilke råvarer der skal bruges. Opskrifterne kommer fra gamle kogebøger, ikke fra Google.

Salater og Grøn Mad

+

Har du lyst til at være med i køkkenet, når vi tryller med årstidens frugter og grøntsager? Vi laver flotte, farverige salater og lækkert mad med ekstra fokus på det grønne.

Verdensmad

+

Er du vild med at afprøve nye opskrifter fra hele verden, bruge mange forskellige krydderier og lære nye teknikker i køkkenet? Så er det faget for dig. Vi laver autentisk mad fra forskellige kontinenter. Få nye smagsoplevelser og have det sjovt imens.

Favoritter

+

Kom og vær med til at tilberede din egen, din nabos eller kærestens favoritret.

Julefrokost

+

Har du lyst til at være med til at julehygge i køkkenet. Vi kan bla. finde på at lave forskellige sild, sylte, tapas, flæskesteg og medisterpølse med julekål, snaps, dessert, kage eller flere julelækkerier fra andre lande. Vi laver selvfølgelig det meste fra bunden. Vi vil slutte faget af med at pynte op i spisesalen og holde en dejlig julefrokost med hele højskolen.

UHR-jul

+

“It’s the most wonderful time of the year…”  Og dét skal det dælme være!  Vi går amok i en vaskeægte UHR-jul. Kom og hjælp med at pynte skolen op, så vi alle kan komme i julestemning. Vi skal synge julesange, klippe-klistre, smadre hinanden i pakkeleg, drikke gløgg og nyde, at julen endelig er over os. Og hvis du har en god tradition, vi andre skal kende til - så kom med den! 

Forår 2024

Bagning

+

Er der en lille bager gemt i dig, så har du nu mulighed for at prøver kræfter med mange forskellige former for bagværk store som små. Kage, brød dem der er sunde og dem der ikke er. Der er rig mulighed for at folde sig ud og afprøve bageevnerne.

Verdensmad

+

Er du vild med at afprøve nye opskrifter fra hele verden, bruge mange forskellige krydderier og lære nye teknikker i køkkenet? Så er det faget for dig. Vi laver autentisk mad fra forskellige kontinenter. Få nye smagsoplevelser og have det sjovt imens.

Veganske køkken

+

Vil du med på en spændende rejse i den veganske verden og lære om hvordan vores valg påvirker vores hverdag og hvad vi kan gøre/lave af spændende retter som ændre vores hverdag til et mere bæredygtigt valg. Så er dette fag lige dig. Vi dykker ned i spændende opskrifter fra hele verden og laver spændende mad med proteinrige og plantebaserede produkter.  

Hope is an Action

+

At inspirere eleverne til at tage aktiv handling på klimaproblematikkerne. At vise og afprøve en bred vifte af helt enkle handlemuligheder. At give dem viden og lysten til at dele deres viden med andre via samtaler, events etc. At styrke deres tro på at det nytter noget at ændre vores adfærd selv i det små.

Påske frokost

+

Har du lyst til at være med til at påskehygge i køkkenet, hvor vi skal lave en lækker frokost til resten af højskolen. Det kan være en helt almindelig traditionel  påskefrokost fra Danmark eller den kan sammensættes fra andre lande, alt dette vil vi i fællesskab finde ud af. Alle de sjove ting laver vi selvfølgelig fra bunden. Vi vil slutte faget af med at pynte op i spisesalen og holde en dejlig Påskefrokost med hele højskolen.

Wellness for Krop og Sjæl

+

Lær hvilke vilde urter du kan bruge i naturlige hudplejeprodukter (salve, creme, hårskyl, fodbad mm), hvordan du konserverer dem og bruger dem. Vi vil gå i naturen på silent walks, forskellige meditationer, skovbadning - ren wellness for sjælen.

Urter og krydderier

+

I dette fag vil vi dykke ned i urternes og krydderiers historie. Vi kommer til at lave opskrifter med flere forskellige urter og krydderier. Så hvis du er nysgerrig på, hvor meget peber var værd tilbage i tiden, eller hvilke urter og krydderier der er meget værd i den verden vi lever i nu, og kunne du tænke dig at lave nogle spændende retter, så er det her fag lige noget for dig.

Sankning

+

Er du nysgerrig på hvad naturen har at tilbyde af spiselige planter? Så kom med mig på sanketur, hvor vi samler spiselige planter, bær og evt. svampe og laver lækkert mad af det.

Velgørenhed

+

Vi kaster os ud i forskellige projekter, for at støtte den store indsamling i februar måned. Er du til bilvask, bagning, hundepasning eller alt mulig andet, kan du hjælpe med at støtte i den gode sags tjeneste. Som elevhold skal I hjælpe hinanden, så der kan samles penge ind til folk i nød. Det bliver en spændende proces, hvor alle idéer er mulige! 

Du sammensætter selv dit skema mens du går på højskolen. Hvert semester fortæller vi mere om de enkelte fag inden du vælger de fag du synes er spændende.