Fagområde
Medier & Journalistik

Content og click bait. Massemedier og fake news.  Vi sender live, vi læser, vi lytter. True crime, reality eller cyberbullying. Fotosessions og Stop Motion. Ord og billeder som vi skaber, bruger og modtager.

Efterår 2023

Hollywood Who?

+

Vi skal lave den fedeste, sjoveste, mest platte splat/gys/sci-fi film, skolen til dato har set! Vi skal se film og klip fra film, der har gjort det godt indenfor genren og finde inspiration i disse til vores egen film. Derefter skal vi skrive vores eget manuskript, lave rekvisitter, masser af fake blod, lydeffekter, green screen, filme og redigere for til sidst at invitere til premiere på det, der uden tvivl bliver intet mindre end et mesterværk!

Realityklubben

+

Hvem drømmer ikke om at smide kuglen og vinde den halve million, mens hele Danmark ser beundrende til? I Realityklubben skal vi dele vores kærlighed til reality, og vi ender ud med at skabe verdens bedste realityshow selv!

Medie

+

Hvis du vil skabe dine egne filmproduktioner, tage unikke billeder, arbejde med lyd og meget mere er dette faget for dig. Vi vil arbejde indenfor de forskellige medier og gå i dybden med fotografi, fotomanipulation, filmoptagelser, green screen arbejde, animationer som fx stop motion, lydoptagelser og meget mere. Du skal være med i hele opbygningsprocessen, stå både foran og bagved kameraet og redigere dit arbejde, så du ender ud med et knivskarpt slutprodukt.

Aktivisme

+

Hvad brænder du for? Hvad tror du på? Og hvad vil du kæmpe for, så andre også opdager, at det her er vigtigt? Vi skal være aktivister! Vi skal udbrede vores budskab med demonstrationer, artikler, podcasts, videoer, sociale medier og alt, hvad vi ellers kan finde på. Og vi skal lære fra de bedste. Dem, der allerede kæmper en kamp for LGBTQ+, dyrevelfærd og kropspositivitet, så vores sag kommer frem!

Fake News

+

Alle snakker om det: fake news. Men hvad er det egentlig? Hvem laver dem? Hvorfor gør de det? Og hvordan finder man ud af, hvad der er fake eller sandt? Vi skal blive eksperter i fake news og lave vores egne, gode nyheder med rigtige kilder. Find din indre journalist frem og lad os redde verden med ægte nyheder!

Forår 2024

Photography

+

Vi vil dykke ned i fotomediet og skabe fotokunst indenfor forskellige genrer. I vil arbejde med planlægning og opsætning af fotoshoots, lyssætning, redigering og meget mere og ved fagets afslutning ende ud med en flot foto portfolio.

Stop Motion

+

Hvad ville du synes om at skabe din helt egen film, baseret på enten din yndlings historie eller din helt egen historie? Du får muligheden her, ved hjælp af stop motion teknikken. Vi vil gennemgå forskellige typer for stop motion og finde inspiration i disse. Du vil udarbejde et storyboard, udarbejde dine kulisser og til slut sætte din egen filmproduktion op og skabe din stop motion film.

Lyttesalon

+

Podcast er den perfekte måde at rejse ud i lydens verden på - der er ingen grænser for, hvad man kan høre om, og dét skal vi udnytte i det her fag. Vi skal lytte til det bedste, som podcastverdenen har at tilbyde - find tæppet frem og kom med på en rejse i lyd og geniale fortællinger!

True Crime Podcast

+

Velkommen til UHR’s helt egen true crime podcast! Vi skal nørde lyd, så de professionelle bliver helt misundelige, og vi skal have det sjovt med verdens bedste medie: lyd. Men hvordan laver man en ægte forbrydelse om til underholdning? Vi skal lytte til og lære af de bedste podcastere, og så skal vi lave vores egen true crime podcast.

Filmskaber

+

I dette fag vil du dykke ned i filmskabelsens forunderlige verden og være både foran og bagved kameraet. Vi vil arbejde på flere forskellige slags filmproduktioner, arbejde med effekter, redigering, manuskript skrivning og meget mere. Du vil have mulighed for at arbejde med dine egne mindre produktioner, men også være med i det store fælles filmprojekt.

Fangiiirl

+

Justin Bieber. Kardashian-familien. Beatles. Suspekt. Hvem har ikke prøvet at tabe sit hjerte til en kendt som en ægte fangirl? Men hvordan i alverden går det til, at man bliver decideret fan af nogen? Dét skal vi undersøge i Fangirrrl.

Content Creators

+

I Content Creators faget vil vi bruge tid på at lave lækkert indhold til vores sociale medier. Har du en Instagram eller TikTok konto, der halter, eller vil du prøve dig ad med at skabe videoer til YouTube? Du får her mulighed for at lave fede opsætninger med lys og lyd, lære om, hvordan du arbejder med algoritmen og meget mere, så indholdet på dine sociale medier bliver lige præcis som du ønsker det. 

Du sammensætter selv dit skema mens du går på højskolen. Hvert semester fortæller vi mere om de enkelte fag inden du vælger de fag du synes er spændende.