Det er en oplevelse at rejse ud med højskolen

Du kommer på studietur i udlandet

Hvert semester tager vi på studietur til et spændende sted eller en fantastisk by i Europa. Det er en rigtig god oplevelse at tage på studietur med dine højskolekammerater. Det er intenst, udfordrende og udviklende.

Oplevelser og samarbejde

Studieturen er i sig selv en interessant størrelse. Hvis du ikke var tæt nok på dine højskolevenner hjemme på skolen, så bliver du det i hvert fald på studieturen. Her oplever man virkelig at skulle planlægge, samarbejde, passe på og respektere hinanden – om muligt i endnu højere grad end hjemme på højskolen. Og så er det selvfølgelig en oplevelse for livet at kunne rejse ud og se verden med hele sin højskole.

Studietur på hvert semester

Som et led i dit højskoleophold, er studieturen selvfølgelig også at finde på Ungdomshøjskolen ved Ribe. Vi rejser to gange om året – i forårssemestret og i efterårssemestret – og tager både rundt i Nord- og Sydeuropa. Hvis du vælger at være elev i et år, kommer du dermed på to rejser i løbet af dit ophold.

Klogere på verden og klogere på dig selv

Rejsen er en særlig del af dit højskoleophold. Du lærer andre lande og kulturer at kende samtidig med at du bliver klogere på dig selv og den verden du kommer fra.

Turen varer normalt en lille uge, og bliver planlagt og tilrettelagt af en håndfuld lærere på højskolen. Det eneste du skal bekymre dig om, er dit pas, dit sygesikringsbevis og din pakkeliste til turen.

Hvert semester tager vi på studietur i syd- eller nordeuropa. Det er en fantastisk og intens oplevelse at drage ud i verden sammen med højskolen og vennerne.