Tilmelding langt kursus for unge

Tilmelding til ungdomshøjskolens lange kurser er for dig mellem 16 og 19 år

På Ungdomshøjskolen ved Ribe lægger vi vægt på at du oplever anderledes og nye ting og at du afprøver det, du syntes er spændende. Vi griner, hygger, synger og meget, meget mere. Vi har ikke eksamener, prøver eller tests og du vælger selv dine fag. Højskolens værksteder og lokaler kan bruges uden for undervisningen. For en aktiv højskoleelev er skolen altid åben.

 

Vi arbejder i høj grad med det, der former os som mennesker. Vi har en lang tradition for at ruste unge mennesker til livet og fremtiden, og til at indgå i fællesskaber.

Et højskoleophold kan være nøglen til din fremtid – en nøgle du selv er med til at finde, og finde ud af hvordan virker.

Højskolen er dit hjem mens du er her, og du er i høj grad med til at skabe indholdet i dit eget højskoleophold.

Langt de fleste af vores elever vælger at tage et højskoleophold på 11 måneder – fra august til juni. Hvis du synes at kortere tid er fint for dig kan du vælge at tage enten et efterårssemester fra august til december eller et forårssemester fra januar til juni.

Hvis du har lyst til at tage 2 hold, eller flere, efter hinanden er det altid muligt. Så du kan faktisk gå på højskolen i mere end et år, hvis det passer bedst i dine planer.

Du skal være fyldt 16 år og endnu ikke være fyldt 19 år den dag kurset starter.

Kan jeg optages på kurset?

Du skal være fyldt 16 år og endnu ikke være fyldt 19 år den dag kurset starter.

Er du mellem 16 og 16,5 år når kurset starter, kan du som dansk statsborger optages hvis UU-vejlederen anbefaler et ungdomshøjskoleophold.
Kontakt os for at høre hvordan.

Tilmeld dig lige her

Klip på tilmeldingsknappen og udfyld formularen. Hvis du er i tvivl om noget, kan du bare ringe. Eller du kan udfylde formularen så godt du kan – så får vi det hele på plads efterfølgende.

Forårsskolen 2023


7. januar 2023 til 30. juni 2023

Du kan optages hvis du er født mellem 8. januar 2004 og 7. juli 2006 og med dispensation hvis du er født mellem 8. juli 2006 og 7. januar 2007

Efterårsskolen 2023


12. august 2023 til 22. december 2023
Du kan optages hvis du er født mellem 13. august 2004 og 12. februar 2007 og med dispensation hvis du er født mellem 13. februar 2007 og 12. august 2007

Helårsskolen 2023–2024


12. august 2023 til 28. juni 2024

Du kan optages hvis du er født mellem 13. august 2004 og 12. februar 2007 og med dispensation hvis du er født mellem 13. februar 2007 og 12. august 2007

Forårsskolen 2024


6. januar 2024 til 28. juni 2024
Du kan optages hvis du er født mellem 7. januar 2005 og 6. juli 2007 og med dispensation hvis du er født mellem 7. juli 2007 og 6. januar 2008

Priser

Prisen for at gå på Ungdomshøjskolen ved Ribe er sat lavt, så alle har mulighed for at komme på højskole.

Prisen består af et indmeldelsesgebyr, der betales for hvert semester man går på højskolen, og et ugentligt beløb. Indmeldelsesgebyret betales indenfor 14 dage efter tilmelding. Resten af betalingen falder i 3 rater hvert semester.

Prisen for højskoleopholdet dækker:

  • Undervisning
  • Alle måltider
  • Plads i dobbelt- eller enkeltværelse
  • Fri afbenyttelse af højskolen vaskekælder
  • Undervisningsmaterialer
  • Ture i Danmark
  • Studietur

Derudover skal man selv sørge for transport til og fra højskolen, forsikring og lommepenge.

 

Langt kursus

Ugeprisen er på 1.285,- kr.

Dertil kommer et tillæg på 150,- kr. om ugen hvis man bor på enkeltværelse.

Indmeldelsesgebyret er på 3.500,- kr. det første semester, og på 2.500,- kr. de efterfølgende semestre.

 

Økonomisk støtte

Har du, trods den lave pris, brug for en økonomisk håndsrækning, findes der flere muligheder for at søge hjælp:

 

Højskolestipendiet

Er en ny, og fantastisk håndsrækning til dem, der ikke har midlerne til at tage på højskole.

Der er ansøgningsfrist til stipendiet to gange årligt; den 15. november for støtte til forårsholdet og igen den 15. maj for højskole i det kommende efterår.

Ansøgningen sker i samarbejde med den højskole, man vil gå på, så man skal være indmeldt inden stipendiet kan søges. Vi hjælper gerne den unge med processen.

Stipendiet giver støtte til nedsættelse af den enkelte elevs egenbetaling. I 2023 er det 1071 kr.pr. uge pr. elev. Derudover kan der ansøges max. 10.000 kr. i alt pr elev til tilskud til materialer og studietur. Og for grønlandske og færøske elever kan der desuden søges op til 50.000 kr. til hjælp til transportudgifter.

Se mere om højskolestipendiet, og forudsætningerne for at søge det, her.

 

Mentorelev

Hvis du er mellem 17½ og 19 år og ikke har fuldført en ungdomsuddannelse og søger optag på et højskolekursus på mindst 12 uger, har du mulighed for at få støtte under dit højskoleophold fra en af skolens mentorer. Hvis højskolen vurderer det, kan man som mentorelev få nedsat sin egenbetaling. Kontakt højskolen for at høre nærmere.

 

Intensiv læring

Har du ikke fuldført en ungdomsuddannelse og søger du optag på et højskolekursus på mindst 12 uger, hvor du vælger fagene Matematik eller Forfatterværksted, har du mulighed for at søge støtte til dit højskoleophold. Hvis højskolen vurderer det, kan man som elev på Intensiv Læring få nedsat sin egenbetaling. Kontakt højskolen for at høre nærmere.

 

EGU elever

Denne ordning er faktisk ikke ny, men forsøgsordningen, der begyndte i 2021 er netop blevet forlænget frem til og med 2023.

FGU-elever kan som led i deres EGU tage skoleforløb på en højskole i op til en tredjedel af den forberedende uddannelses længde.

Ordningen, der nu forlænges, betyder, at egenbetalingen til højskoleopholdet finansieres af staten, og at muligheden for at komme på højskole dermed ikke afhænger af den enkelte elevs økonomi.

Se mere FGU-ordningen her.

 

For norske elever

Elever fra Norge kan søge lån og stipendie ved www.lanekassen.no

 

Individuel økonomisk støtte

Der kan på Ungdomshøjskolen ved Ribe ansøges om individuel støtte til nedsættelse af betalingen for højskoleopholdet.

Tildeling af midler forudsætter, at en eller flere af nedenstående forudsætninger gør sig gældende:

  • Der er i løbet af det seneste år sket væsentlige ændringer i ens indkomstforhold på grund af f.eks. sygdom, arbejdsløshed, skilsmisse eller lignende.
  • Ens økonomiske situation er sådan, at man har brug for hjælp til at kunne klare den fulde betaling for et skoleophold.

Ansøgningsskema fås ved henvendelse til højskolen på mail kontoret@uhr.dk eller telefon 75 44 50 04.

Vi glæder os til at møde dig :-)