FGU-elever på højskole med elevbetaling fra Staten

9. og 10. klasses elever eller elever der dropper ud af en ungdomsuddannelse, kan få finansieret elevbetalingen, hvis de fortsætter deres uddannelse på FGUs erhvervsgrunduddannelse EGU. Uddannelsen tager to år.

På erhvervsgrunduddannelse er eleven i praktik i en virksomhed det meste af tiden og indgår i dagligdagen på en almindelig arbejdsplads. Det kan fx være som mekaniker, maler eller serviceassistent. EGU veksler mellem virksomhedspraktik og skoleforløb, hvor eleven får undervisning, der er relevant for praktikforløbet. Praktikken udgør 2/3 og skolen 1/3. Det er skoleforløbet, der kan foregå her på Ungdomshøjskolen.

Et ophold på Ungdomshøjskolen er en social rejse. Den giver nye venskaber, nye relationer og helt andre mennesker at være sammen med.

Vi arbejder med de personlige forudsætninger

En del unge har brug for at modnes for at kunne gennemføre et EGU-forløb. Vi kan facilitere denne proces og derfor arbejder vi blandt andet med:

  • ”Hvem er jeg?”
  • ​Lysten til at lære mere
  • Initiativet til at lære nyt
  • Fremmøde til fagene og lavt fravær
  • Den unges motivation
  • Evnen til at indgå og holde aftaler

 

Vi arbejder med den unges afklaring

I vores dagligdag hjælper vi den unge med at finde og dyrke sine stærke sider. Vi guider den unge i sin egen refleksion over de større spørgsmål: ‘Hvad kan jeg’ og ‘Hvad vil jeg’? Vi arbejder på at styrke de svage sider og afprøver ukendte faglige, sociale og personlige områder. Det skaber afklaring og nye tanker – og nyt mod på at uddanne sig videre.

 

Vi arbejder med de sociale forudsætninger

Et ophold på Ungdomshøjskolen er en social rejse. Den giver nye venskaber, nye relationer og helt andre mennesker at være sammen med. Vi forbedrer den unges sociale kompetencer ved at arbejde med:

  • Evnen til at samarbejde
  • Evnen til at bidrage til fællesskabet
  • Evnen til at hjælpe andre
  • Forståelse og respekt for andre
  • Glæden ved at blive mødt med åbenhed

 

EGU på højskole som kombinationsforløb under FGU

Det er muligt at tage en del af eller hele skoleforløbet på egu’en på en højskole som kombinationsforløb. Det kan være relevant for nogle unge at tage et højskoleophold som led i et kombinationsforløb, da et højskoleophold kan bidrage til faglig, social og personlig udvikling så uddannelsesplanens mål kan indfries.

Under opholdet følger eleverne højskolens almindelige undervisning. Eleverne modtager desuden vejledning om uddannelses- og erhvervsmuligheder.  På nogle højskoler kan eleverne også komme i virksomhedsafklarende praktik samt følge undervisning på en erhvervsskole, mens de er på højskole.

Der er lavet en permanent aftale om, at udgifterne til elevens egenbetaling dækkes af en pulje, der administreres af UVM.

Der kan ikke søges midler til materialer og studieture.

 

Hvordan kommer eleven i gang med FGU og Ungdomshøjskole?

Vejen ind til EGU og Ungdomshøjskole går via Den Kommunale Ungeindsats (KUI) eller UU-vejlederne på grundskolerne. I samarbejde med den lokale FGU-institution tilrettelægges et forløb og Ungdomshøjskolen vælges som FGU-skole til forløbet.

Kontakt os gerne på 75445004 hvis du har brug for hjælp.

 

 

Vil du vide mere om FGU?

Kontakt os her, hvis du vil vide mere om FGU-elever på Ungdomshøjskolen ved Ribe